• image

    Bel ons
    053 788893

  • image

    Openingsuren
    Din - Vri 9.00 - 18.00

Klik op een vraag hieronder om het antwoord te lezen

Hoe lang op voorhand moet ik afspreken om een trekhaak te laten plaatsen?

Meestal is een drietal dagen op voorhand voldoende. Best kan u on-line afspreken door op de link – onderaan in de tekst van uw prijsraming – te klikken. U kan ons natuurlijk altijd telefonisch bereiken op het nummer 053-788893 of vanuit Nederland op 00 32 53 788893.

Hoe lang moet ik mijn auto missen om een trekhaak te laten plaatsen?

De plaatsingsduur hangt af van het type auto, de leeftijd en de soort bekabeling (7-polig, 13 polig, met of zonder check-control enz …).
In de regel brengt u uw auto ‘s morgens vanaf 8u30 en haalt u hem voor 18u terug af.
De gemiddelde plaatsingsduur bedraagt iets meer dan een halve dag.
Indien strikt noodzakelijk, is het zo dat een voertuig dat ‘s morgens rond openingstijd (8u30) binnengebracht wordt, meestal rond 14 uur klaar is.
Een voertuig dat tegen 13 uur binnengebracht wordt is dan tegen sluitingsuur (18.00) klaar.
Op een zaterdag beginnen wij om 9u30 en is de trekhaak klaar net voor sluitingstijd (16.00)
Als het werk vroeger dan verwacht klaar is verwittigen wij u telefonisch als u een telefoonnummer achterlaat.

Kan ik een vervangwagen bekomen?

Desgewenst kunnen wij voor u een vervangwagen reserveren bij een naburige verhuurfirma tegen een voordelige prijs.
U moet in dergelijk geval een waarborg geven bij de verhuurfirma, liefst door middel van een credit card. Dus denk eraan uw VISA of MASTERCARD mee te nemen.

Moet de kofferruimte leeg zijn bij het plaatsen van een trekhaak?

Inderdaad, voor het monteren van de bouten en het aansluiten van de elektriciteit moeten bijna in alle gevallen de vloer- en zijbekleding uit de bagageruimte gedemonteerd worden. Wij stellen het dus ten zeerste op prijs als u thuis de kofferruimte zo volledig mogelijk leegmaakt.

Mijn auto is uitgerust met een gasinstallatie, heeft dit gevolgen voor het plaaten van een trekhaak?

In de meeste gevallen is er geen probleem. In sommige gevallen is er echter toch extra werk, zoals bij voorbeeld het verplaatsen of demonteren/monteren van leidingen en/of de tank. Dit extra werk is niet in de oorspronkelijke prijsramingen inbegrepen en wordt aangerekend aan het geldende uurtarief. Indien u de keus heeft is het beter eerst de trekhaak en pas later de gasinstallatie te laten monteren.

Moet ik naar de autokeuring na het plaatsen van en trekhaak?

Personenvoertuigen, voertuigen voor dubbel gebruik en minibussen moeten inderdaad gekeurd worden na het plaatsen van een trekhaak voor de indienstneming. Het gaat hier echter om een beperkte keuring die geldig is tot het voertuig 4 jaar oud is of tot de volgende jaarlijkse keuring. Klik hier voor meer details.
Bovendien moet op voertuigen gebouwd na 1 augustus 1998 een EU-gekeurde trekhaak geplaatst worden die voldoet aan de richtlijn

Ik gebruik slechts nu en dan een kleine aanhangwagen of een fietsendrager, kan ik dan een lichtere eventueel niet-gekeurd trekhaak monteren?

Neen. Ongeacht het gebruik van de trekhaak dient deze altijd te voldoen aan de EU-richtlijn als het voertuig gebouwd is na 1/8/1998.

Kan ik een gebruikte trekhaak laten overbouwen?

Een gebruikte trekhaak overbouwen kan alleen wanneer het type voertuig volledig overeenstemt. Zelfs wanneer dit zo is, zijn er nieuwe bouten, nieuwe bedrading enz … nodig en lopen de kosten voor het demonteren/monteren in die mate op dat het meestal niet meer interessant is om een gebruikte trekhaak te hermonteren.

Kan ik een zelf een (gekeurde) trekhaak monteren?

Als u over voldoende gereedschap en handigheid beschikt en de trekhaak volledig monteert volgens de bijgevoegde instructies kan en mag u inderdaad zelf een gekeurde trekhaak monteren.
Let echter wel op! Moderne voertuigen zijn veelal uitgerust met een lamp-check systeem en/of boordcomputer. Een zeer gedegen kennis van deze systemen is vereist om de elektrische bedrading aan te sluiten. Dikwijls zijn ook speciaal daarvoor bestemde elektronische modules nodig!

Bestaan er auto's waarop geen trekhaak mag gemonteerd worden?

Inderdaad. Wanneer de fabrikant bij de typekeuring het voertuig ongeschikt verklaard heeft voor het bevestigen van een trekhaak mag deze niet gemonteerd worden.
Voorbeelden zijn de Mercedes SLK, de Opel Tigra, de Ford Ka en de Audi TT

Men zegt dat mijn garantie vervalt tenzij ik een originele trekhaak van het merk plaats?

Niets is minder waar! De EU-richlijn 94/20/EC is juist opgesteld om de vrije concurrentie te garanderen. Wanneer u een EU type-gekeurde trekhaak monteert heeft dit geen enkele invloed op uw garantie.
Het is een autoconstructeur immers verboden te beletten dat gelijkwaardig bevonden onderdelen – zoals een EU type-gekeurde trekhaak – worden gemonteerd.